ВАЖНА АКТУАЛИЗАЦИЯ: Вече сме на път да станем Culligan Bulgaria. Натиснете тук, за да прочетете нашите ЧЗВ и да разберете какво означава това за Вас. Ново име, същото качество на услугата!
...

Waterlogic придобива своя дистрибутор Pure Pro в България

Новини 29.10.2021

Waterlogic придобива своя дистрибутор Pure Pro в България

MAIDENHEAD, UK, 29 OCTOBER 2021 – Waterlogic, водещ глобален дизайнер, производител, дистрибутор и доставчик на сервизни услуги на COVID сертифицирани диспенсъри за филтрирана вода има удоволствието да съобщи за придобиването на Пюър Про, дългогодишен дистрибутор на  Waterlogic продуктите в България.

Създадена през 2011 година, Пюър Про продава, отдава под наем и сервизира диспенсъри за филтриране на питейна вода, устройства за вграждане и пречистватели на  въздух за нуждите на офиси, производствени предприятия, здравни и образователни институции, както и професионални решения за HoReCa сектора. През последните 10 години Пюър Про развива и разширява дейността си с изключителното разбиране как да доставя най-добрата и безопасна питейна вода без пластмаса и да осигури безупречен сервиз. Компанията е със седалище в София и сервизни центрове в София, Варна и Бургас. 

Основана през 1992, Waterlogic e вертикално интегрирана компания с операции в  Европа,  Америка и Австралия, със свои собствени производствени предприятия и обширна независима дистрибуторска мрежа, с която общо достига до 70 държави. Waterlogic е пионер в приложението на иновативни технологии в дизайна на своите диспенсъри, доказано ефективни и срещу COVID-19, за да осигури най-устойчивата и чиста питейна водa. Компанията се грижи за ежедневната хидратация на 50 милиона консуматори и е допринесла за намаляването и употребата на повече от 23,8 милиарда пластмасови бутилки всяка година.

Olaf Wilhelm, CEO Waterlogic GmbH споделя: „Техният силен екип, установена клиентска база и дълбоко познаване на продуктите на Waterlogic прави придобиването естествена стъпка като така разширяваме директното си присъствие в Централна и Източна Европа, навлизайки в България за първи път. Ние имахме възможност да опознаем много добре Пюър Про през годините и приветстваме Kамелия и целия екип в семейството на Waterlogic, за да продължим впечатляващия ръст и отдаденост към нуждите от хидратация на техните клиенти, които са обслужвали през последните 10 години“


Сделката затвърждава амбициите на Waterlogic за развитие в Централна и Източна Европа, предхождано от навлизането на компанията в региона чрез придобиването на  Lux Aqua Чехия и  Lux Aqua Унгария през 2018. Компанията продължава активно да разширява своето присъствие в региона предлагайки широка гама от самостоятелно стоящи и настолни диспенсъри, Billi вградени устройства и Purezza, специализираното решение на Waterlogic предназначено за ресторанти и HoReCa обекти. 

Камелия Тонева, Изпълнителен Директор на Пюър Про, коментира, “Ние сме изключително развълнувани да станем част от семейството на Waterlogic, тъй като те могат да ни осигурят ресурси, подкрепа, оптимизиране на разходи с оглед мащаба и бизнес възможности, които са необходимост за бъдещия ни дългосрочен растеж. Отдадеността на Waterlogic към устойчивост и безопасност допълват нашият собствен подход към бизнеса. Обединявайки нашите силни страни и способности ще бъдем още по-ефективни в обслужването на нашите клиенти в България, които разчитат на хигиеничен достъп до питейна вода с отличен вкус без нуждата от пластмасови бутилки и висококачествени устройства за пречистване на въздух“

Waterlogic бе придобита през Януари 2015 от фондове управлявани от Castik Capital, Европейски частен инвеститор. Пюър Про е последната придобита компания, част от стратегията „закупуване и изграждане“ след придобиването от Castik, предшествани от съществени сделки в  САЩ и Канада, Обединеното Кралство, Австралия, Испания, Франция, Германия, Латинска Америка и Скандинавия. 


Media Contact 
Rosanna Turner, Group Marketing Communications Manager
rosanna.turner@waterlogic.com

За Waterlogic 
Waterlogic е иновативен дизайнер, производител, дистрибутор и доставчик на сервизни услуги за диспенсъри за питейна вода, предназначени за офиси, производствени предприятия, болници, хотели, училища и обществени сгради. От самостоятелно стоящи, настолни и вградени устройства до висококапацитетни филтриращи станции, фонтани и бойлери, всяко решение се фокусира върху осигуряването на вода с най-добро качество по безопасен и устойчив начин.  Компанията предлага широка гама от консумативи и аксесоари, адаптирани за нуждите на клиента, както и регулярна сервизна поддръжка и профилактика, за да се гарантира спестяване на разходи и непрекъснат процес. 

Създадена през  1992, Waterlogic е една от първите компании, които предлагат диспенсъри за филтрация на питейна вода на клиенти от целия свят и е в челните редици на пазара, промотирайки продукти със съвременен дизайн, качество и хигиена на водата, прилагането на патентовани технологии, устойчивост, доставка и обслужването от световна класа.

Waterlogic има свои представителства и оперира в 23 страни с основни пазари САЩ, Австралия и Западна Европа, и по-специално Обединеното Кралство и Германия. Компанията стимулира растежа си органично и чрез сливания и придобивания, за да консолидира позицията си в съществуващите територии и да разшири обхвата си до нови пазари. Обширната и разширяваща се независима глобална дистрибуторска мрежа на Waterlogic обхваща над 50 страни по света в Северна и Южна Америка, Европа, Азия, Австралия и Южна Африка. Широкообхватното покритие на пазара означава, че Waterlogic е единственият доставчик на диспенсъри за филтрация на питейна вода, който може да покрие нуждите на глобалните си клиенти под един покрив. Повече информация можете да намерите на www.waterlogic.com
  
За Castik
Castik Capital S.à r.l (“Castik”) управлява частни капиталови инвестиции. Castik е Европейски мултистратегически инвестиционен мениджър, който придобива значителни позиции на собственост в Европейски частни и публични компании, където може да се генерира дългосрочна стойност чрез активни партньорства чрез мениджърските екипи. Основана през 2014 г., Castik Capital се фокусира върху идентифицирането и развитието на инвестиционни възможности в цяла Европа. Инвестициите са направени от базираните в Люксембург EPIC фондове. Първият фонд, EPIC I, има обем от 1 милиард евро и беше набран през 2014/2015 г. Вторият фонд, EPIC II, приключи окончателното си затваряне през октомври 2020 г. с обем от 1,25 милиарда евро. Третият фонд, EPIC I-b, приключи през май 2021 г. с обем от 700 милиона евро и е единичен фонд за активи, който притежава контролния пакет акции във Waterlogic. Съветникът на Castik е Castik Capital Partners GmbH със седалище в Мюнхен.