...

10 причини да пием повече вода

Новини 11.05.2015

10 причини да пием повече вода

Водата има изключително голям положителен ефект върху здравето. Консумирайки достатъчно вода всеки ден може да ви накара да се почувствате подмладени. Споделяме няколко основни причини да пиете повече вода и да подобрите качеството си на живот.

 1. Необходимост
  Човешкото тяло се състои  от  70% вода, а мозъкът повече от 90%. Консумацията на оптимално количество вода всеки ден осигурява на тъканите и органите достатъчно течност за нормалната им функция.
 2. Спомага за поддържане на здравословно тегло.
  Водата може да бъде особенно ценна за тези, които се опитват да отслабнат, защото им помага да се чувстват заситени и не им позволява да поглъщат прекалено много храна. Водата не съдържа калории и замествайки захаросаните безалкохолни напитки допринася за намаляване на теглото.
 3. Пречиства токсините
  Токсините са навсякъде и проникват в тялото през кожата или вдишвайки ги. Тези токсини се изхвърлят чрез урината и пиейки повече вода стимулираме бъбреците и тяхното отделяне.
 4. Подобрява енергийните нива
  Тези, които пият повече вода поддържат по-добри нива на енергия и се чувстват по-малко отпаднали. Това е така, защото водата не съдържа кофеин или захар, които водят до внезапен прилив на енергия, последван от срив.
 5. Подобрява вида на кожата
  Питейната вода може да подобри тена и общия вид на кожата, както и да предпази от акне. Някои хора вярват, че консумацията на достатъчно вода намалява бръчките.
 6. Спомага храносмилането
  Когато тялото е дехидратирано храносмилателните му функции се забавят. Това може да доведе до подуване и чувство на тежест в стомаха. Водата може да помогне за стимулиране на храносмилането и допринася за комфорта.
 7. Подобрява имунната система
  Когато хората приемат повече вода те намаляват риска от вирусни заболявания. Приемът на достатъчно вода изключително допринася и за по-лесното и по-бързо възстановяване при простуда и грип.
 8. Подобрява концентрацията
  Един от признаците при дехидратация е затруднената концентрация. Хората, които имат проблем с фокусирането може би просто имат нужда от повече вода.
 9. Предпазва и облекчава болката
  Хората, които страдат от главоболие, артрит или други хронични болки могат да открият, че приемайки повече вода ще им помогне да се спаряват по-добре с тези състояния.
 10. Спестява средства
  Можете да напълните вашата битилка с вода безплатно, а филтриращите системи не струват скъпо. Това доста би помогнало на Вашия бюджет вместо да купувате скъпи и вредни безалкохолни напитки в пластмасова бутилка.

Направете усилие да пиете повече вода всеки ден и скоро ще забележите промяна във външния си вид и начина по-който се чувствате.