...

Как да пестим вода на работното място?

Новини 16.05.2023

Как да пестим вода на работното място?

Водата е един от най-важните ресурси на нашата планета – може би дори най-важният. Както повечето природни ресурси, водата е ограничена, поради което е особено важно да се използва разумно. В офиси и прозводствени локации, служителите не са пряко засегнати от разходите за вода. Въпреки това все повече хора в професионалната среда си задават въпроса: Как може да спестим вода? Предоставяме съвети, които могат да бъдат приложени във всекя работна среда с малко усилия и ще изведат вашата компания напред, когато става въпрос за устойчивост.

ПРОВЕРЕТЕ ТРЪБИТЕ И УПЛЪТНЕНИЯТА СИ

Течащи тръби, порести или калцирани уплътнения са едни от най-честите причини за незабелязано потребление на вода, които могат да бъдат избегнати. По-конкретно това може да се забележи например по капещ смесител или течащо казанче в санитарните възли.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ СЪДОМИЯЛНА МАШИНА

Предубеждение, което продължава: Съдомиялната машина използва повече вода, отколкото миенето на ръка, но всъщност съдомиялните са много по-икономично решение. Ако сравните консумацията на вода при ръчно миене и съдомиялна машина със същото количество, машината печели: При модерните съдомиялни машини консумацията на вода от 12 литра на цикъл на миене вече се описва като висока, докато ръчното миене изисква около 50 литра за зареждане на съдомиялна машина.

 

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ДИСПЕНСЪР ЗА ФИЛТРИРАНА ВОДА

Друг устойчив начин за консумация на питейан вода в офиса е чрез смесители за филтрирана вода  или диспенсъри за вода. 

Колко често се изхвърлят започнати бутилки с вода, защото са оставени в заседателната зала или на бюрото?
Колко често служителите изпразвате пластмасовите си бутилки в края на деня, вместо да ги използват на следващия ден?
В много случаи често разточителното използване на бутилирана вода произтича от факта, че хората искат прясна вода на работа.
Съответна арматура за вода или свободно стоящ диспенсър за вода изпълнява точно това желание. Тук служителите могат да пият не само прясна, но и свежо студена , газирана или вода със стайна температура - според предпочитанията си.

Диспенсърите за вода в офиса предлагат предимството, че служителите обикновено си осигуряват точно толкова вода, колкото им е необходима. Това спестява вода и хидратира вашите служители по-устойчиво, отколкото с употребата на  пластмасови бутилки за еднократна употреба, където водата се застоява. Освен това водата от диспенсъра за филтрирана вода е с най-високо ниво на хигиена и отлични вкусови качества.