...

Редовната хидратация спомага за постигане на цялостен здравословен начин на живот

Новини 07.02.2023

Редовната хидратация спомага за постигане на цялостен здравословен начин на живот

Не е тайна , че добрата хидратация е в основата на всички аспекти на здравето и благополучието и е от съществено значение за оптимално качество на живот. Независимо дали става въпрос за физическо, психическо или емоционално здраве, поддържането на хидратация е от решаващо значение за продуктивния и здравословен начин на живот.

Как хидратацията е от полза за здравословния начин на живот?

В съвременното забързано общество, добрата хидратация често може да бъде пренебрегната.
Създавайки навик за ежедневна хидратация е ключов за всички аспекти за здравословен начин на живот.

Ето 5 причини за да започнете да пиете пречистена, филтрирана вода:

1) Подобрена физическа форма чрез по-добра хидратация

От посещението на кварталната фитнес зала или домашни тренировки, всички сме инвестирали време и пари от живота си в опит да станем по-здрави.

Точно както бихте инвестирали в най-новите обувки за бягане или добавки, не пренебрегрегвайте редовната хидратация и инвестирайте  в пречистена, филтрирана вода.
 

2) Водата като основна съставка за обмяна на веществата.

Балансираната консумация на  месо, оптимални мазнини и въглехидрати не е достатъчно без подходящото количество вода, което спомага за обмяната на веществата.

3) Хидратацията е основополагаща за грижата за кожата

Тъй като тялото ви се състои от 70% вода, не е изненада, че хидратацията играе важна роля за външния ни вид, подобрявайки тена и поддържайки свеж и здравословен вид.

Добрата  хидратация детоксикира тялото ни  и е най-здравословният подход към свеж, външен вид. Така че, преди да похарчите хиляди за козметика – уверете се, че поддържате оптимални нива на хидратация с прясна филтрирана вода – дайте приоритет на естествените подходи за поддръжка на сияйна кожа.

4) По-добра хидратация за постигане на по-качествен сън

По време на сън тялото ви работи усилено, за да поддържа здравословна мозъчна функция, растеж и поддържа физическата ви форма. Като такъв, начинът, по който се чувствате, докато сте будни, от количеството енергия, което имате, до способността ви да се концентрирате, зависи от успеха на вашия сън.

 Поддържането на добри нива на хидратация помага за регулиране на телесната температура и може да облекчи други симптоми като среднощни крампи на краката. Хидратацията може да помогне за постигане на  непрекъснат сън, което от своя страна осигурява основа за по-ползотворно и здравословно ежедневие.

5) Здравословната хидратация помага за поддържане на добро психично здраве

Както знаем, редовната хидратация осигурява на тялото Ви  вещества, които са жизненоважни за всички когнитивни дейности. Дехидратацията от своя страна, може да причини широк набор от симптоми, които предизвикват негативни чувства и изтощение, както физически, така и психически.